Ship weapons

(Redirected from Missile)
A fegyver rendszer a Constellation Andromeda-án
Revenant Gatling

A Fegyverek a "fogai" minden olyan hajónak, amely mások megtámadására vagy a galaxisban való védekezésre törekszik. A pilóták számára a fegyverek széles választéka áll rendelkezésre, mindegyik más-más célt szolgál. A hagyományos ballisztikus cannonoktól, a hajót szétzúzó torpedókig,a csillaghajó pilóták lenyűgöző tűzerővel rendelkeznek. A Star Citizen jelenlegi fegyverrendszerei a ballisztikus fegyverrendszerek, az energiafegyverrendszerek és a torpedók/rakéták.

Ballisztikus fegyverek

A ballisztikus fegyverek szilárd vagy robbanó lövedéket lőnek ki nagy sebességgel, a hajó korlátozott lőszerkészletét felhasználva. A ballisztikus fegyverek áthatolnak az ellenséges pajzs bizonyos százalékán, a pajzstól függően 20% és 60% között, és a fennmaradó sebzést közvetlenül a hajótestre okozzák. Ezek a lövedékes fegyverek nem használnak energiát, és minimális vagy nulla hőt generálnak a tüzeléskor, de lőszerre van szükségük a tüzeléshez. A lövedékek általában lassabbak, mint az energialövedékek, de nagyobb távolságot képesek megtenni hatékonyságuk elvesztése nélkül, a gyors tüzelésű típusok pedig ideálisak a rakéták és torpedók elleni védelemre.

A ballisztikus fegyvereken belül:

Típus Tüzelési sebesség Lövedék okozta sérülés Egyéb tulajdonságok
Ballisztikus Repeaterek és Gatlingok Magas Alacsony
Ballisztikus Cannonok Közepes Közepes
Ballisztikus Scattergunok Alacsony Magas Kúp alakban szóródik szét
Mass drivers Alacsony Magas
Nagy robbanó Cannonok Alacsony Magas Területre ható sebzés

Energia fegyverek

PyroBurst Plazma Scattergun

A lézerek a fényt lencsetáblákon keresztül egy maszer palackba fókuszálják. Onnan neutronágyúk, maszerek, plazma vagy más energiatípusok létrehozására használhatók, hogy a pajzsokat és a hajókat egyaránt károsítsák. A pajzsrendszerek kárt szenvednek az energiarendszerektől, és amint a pajzsok ideiglenesen kimerülnek, az energiafegyverek elkezdik megolvasztani a célba vett hajót. Az energiafegyverek nagy mennyiségű elektromágneses sugárzást generálnak, amelyet a célhajó elektronikus hadviselési rendszerei kihasználhatnak a tűz viszonzására. A fegyverek felszerelésének, ellátásának és használatának egyszerűsége teszi őket minden olyan hajó alaptartozékává, amely hosszabb ideig tartó harcban való túlélésre számít.

Az energiafegyvereken belül vannak:

Típus Tüzelési sebesség Lövedék okozta sérülés Egyéb tulajdonságok
Laser repeaterek és

laser beamek

Magas Alacsony
Laser cannonok Közepes Közepes
Neutron cannonok és

neutron repeaterek

Alacsony Magas Nagyon rövid hatótávolság minden méretben
Plazma Scattergunok ésLaser Scattergunok Alacsony Magas Kúp alakban szóródik szét
Tachyon cannonok Rendkívül nagy sebesség és nagy hatótávolság

Torzító fegyverek

Suckerpunch Distortion Cannon

A torzítófegyverek az energiafegyverek egyedi származékai, amelyek hő okozta sebzés helyett intenzív elektromos kisüléseket okoznak. Bár a hajótest épségét nem tudják károsítani, ezek a fegyverek rendkívül hatékonyan kimerítik a pajzsokat (beleértve a pajzsok felületét is, amelyek a becsapott felület mellett helyezkednek el), és a pajzs nélküli hajótestbe csapódva rontják a hajó energiarendszereit és alkatrészeinek teljesítményét, ami tartós tűz esetén végül a teljes erőmű leállásához vezet. Így a torzítófegyverek lehetővé teszik, hogy egy hajót anélkül tegyenek működésképtelenné, hogy megsemmisítenék, és a bűnüldöző szervek, fejvadászok és kalózok rendszeresen felszerelik őket, hogy segítsenek a hajók lefoglalásában.

A torzító fegyvereken belül vannak:

Típus Tüzelési sebesség Lövedék okozta sérülés Egyéb tulajdonságok
Torzító repeaterek Magas Alacsony
Torzító cannonok Közepes Közepes
Torzító Scattergunok Alacsony Magas Kúp alakban szóródik szét

Rakéták / torpedók

A rakéták olyan önjáró, irányított lőszerrendszerek, amelyek különböző hasznos terhet juttathatnak célba. A rakétákat Pylonokról tárolják és lövik ki, amelyeket az állvány mérete, valamint a rakéták száma és mérete jellemez. Például egy Behring MSD-423 egy 4-es méretű rakétaállvány, amely két 3-as méretű rakétát képes kilőni.

A rakéták két fő jellemzője az irányítórendszer és a hasznos teher.

Buccaneer kilövi a rakétákat.

Irányítási rendszerek

 • Infrared (IR): Nyomon követi a befogott hajókat a hő- és infravörös sugárzásuk alapján. Könnyebb bemérni a "forró" hajókat, ha több energiafegyvert vagy kevésbé hőtakarékos alkatrészeket használnak. Az infravörös irányítást megtéveszthetik a fáklyák/flarek, és potenciálisan téves célpontot rögzíthetnek hasonló hőjelzéssel.
 • Elektromágneses (EM): Kövesse a célba vett hajókat az elektronikus fegyverek és alkatrészek által kibocsátott elektromágneses sugárzásuk alapján. Gondos energiagazdálkodással és hatékony alkatrészekkel csökkenthető a hajó EM-jelzése, ami megnehezíti a zárást. Az EM rakétákat Chaff ellenintézkedésekkel lehet legyőzni.
 • Cross-Section (CS): Rögzíti a hajó keresztmetszetét és megjelenését. A rögzítési idő hosszú az IR és EM rögzítéshez képest, de nehezebb becsapni, és nem valószínű, hogy rossz célpontot követ.

Hasznos terhek

 • High Explosive (HE): A HE-vel felszerelt rakéta közvetlenül a célzott hajón robban, súlyos károkat okozva a hajó pajzsaiban, burkolatában és a becsapódó alkatrészekben.
 • Elektromágneses impulzus (EMP): Egy EMP rakéta a célzott hajón vagy annak közelében robban, jelentős károkat okozva a pajzsokban és potenciálisan hatástalanítva a hajó főbb alkatrészeit, hasonlóan a torzító lövedékfegyverekhez.
 • Cluster Munition Explosive Projectiles (CM): Egy CM-felszerelésű rakéta megközelíti a célzott hajót, és egy szubmuníció-halmazt lő ki, amely gyengíti a páncélzatot vagy a pajzsokat, így a célpont sebezhetővé válik az azt követő teljes hasznos töltettel szemben.. (Example: the NOVP Rattler II)

Fegyvertartók

Különböző méretű fegyverek

A fegyverek különböző méretekben készülnek, amelyeket a galaxisban szabványosítottak, hogy a pilóták a fegyvereket a hajó meghatározott méretű hardpontjaiba helyezhessék. Ezeket a méreteket a fegyver fizikai mérete határozza meg, valamint a relatív ereje, erőforrás-felhasználása. A fegyverek hasonló rendszerben működnek, mint más hajóalkatrészek; lehetővé téve egy bizonyos szintű testreszabást és tervezést.[1]

A hajó fegyverek hardpontjai több kategóriába sorolhatók aszerint, hogy mit lehet rájuk szerelni:

 • Fegyverek: A szabványos fegyvertartó pontokra különféle közvetlen tüzelésű energia- és ballisztikus fegyvereket lehet felszerelni.
 • Turretek: Mind a távoli, mind az emberes lövegtornyok ugyanarra a hardpointra szerelhetők, sokkal szélesebb látó- és tűzteret biztosítanak, mint a hagyományos fegyverek, de általában további személyzetet igényelnek a kezeléshez, vagy AI-rendszereket a célzáshoz és a tüzeléshez.
 • Fokozatok: Torpedókat, rakétákat és más robbanóanyagokat szerelnek a rakétatartókra ezeken a hardpontokon.
 • Használhatóság és egyéb: Ezek a hardpontok olyan használati tárgyak számára szolgálnak, mint a Stor-All dobozok vagy az EMP generátorok.
A fegyverek mérete a hajókhoz képest

Követelmények

Boltok

Fegyvergyártók

Általános kifejezések

Hivatkozások

 1. Comm-Link:Weapons Mount Updates. Transmission - Comm-Link