Ships

A United Empire of Earth Navy flotta

A Hajók a közlekedés, a tevékenység, a kaland és a harc alapvető eszközei a Star Citizen-ben. Minden hajó egy önálló jármű, pilótafülkével, hajtóművekkel és a nagyobb 'versben betöltött szerepével, az egyszerű teherszállítóktól, mint a Hull A, az olyan hatalmas, legénységgel ellátott hordozókig, mint a Bengal. Akár az űrben, akár egy bolygó felszínén, a hajók lehetőséget nyújtanak arra, hogy krediteket szerezzenek baráti és ellenséges eszközökkel egyaránt.

A Hajók az általános kifejezés mind az űr/atmoszféra űrhajókra, mind a földi járművekre, amelyeket minden Polgár birtokolhat, üzemeltethet és legénysége lehet.

A játékban levő összes hajó és jármű listája;A tankoktól és a vadászoktól kezdve a rombolókig.
Részletes információk arról, hogy hol és hogyan lehet hajókat vásárolni, valamint azok költségeiről.
Minden hajó fegyver,a cannonoktól a repeatereken át a rakétákig. Védd magad!!
A hajók működésének fenntartásához szükséges kritikus hajóalkatrészek, beleértve a pajzsot és a Quantum hajtóművet is.
A kedvenc hajóidat tervező, kutató és/vagy gyártó cégek és kollektívák.
A hajók ideiglenes bérlésének költségei és helyszínei aUECel.
Az első vásárlás előtt állók mindenképp olvassák el, hogy milyen hajók állnak rendelkezésre, és hogyan zajlik a vásárlás/pledgelés.
Hogyan kell biztosítást kötni és fenntartani a sérült vagy megsemmisült hajók pótlására.

Szerepkörök

Arrow, Freelancer, Prospector, Mustang Alpha, és Dragonfly egy bolygó felszínén

Az univerzumban a legtöbb hajót és hajóváltozatot egy adott célra, vagy szerepkörre tervezték és építették; a kis tizenegy méteres M50 Interceptor versenyhajótól a hatalmas, egy kilométeres UEE Bengal Carrier-ig, amelyet kifejezetten a hadsereg számára építettek.

Kezdő

A kezdő hajók azok az olcsó és sokoldalú hajók, amelyeket a kezdő Polgárok használnak az univerzum első felfedezésére. Gyakran együlésesek és kis keresztmetszetűek, ezek lehetnek a leggyakoribb hajótípusok, amelyeket a Polgárok vezetnek az univerzumban.

Például Aurora ES Mustang Alpha Avenger Titan Reliant Kore 100i 300i Nomad

Felfedezés

Engine-en belüli concept a Carrack-ról ahogy belép a jump pointba

A felfedezőhajók nagy teljesítményű érzékelőkészletekkel, nagyobb üzemanyagtartályokkal és más alkatrészekkel büszkélkedhetnek, hogy felfedezhessék a határokat és nagy felfedezéseket tegyenek. Ezek a bátor felfedezőkkel legénységgel ellátott hajók felfedezetlen és veszélyes ugráspontok felé merészkednek, csak azért, hogy egy új rendszert fedezzenek fel.

Például 315p Freelancer DUR Terrapin Constellation Aquila 400i 600i Carrack Corsair

Cargo/Teher

Minden településnek, állomásnak és hajónak szüksége van ellátmányra és árukra a működéshez; legyen szó akár alapvető jump üzemanyagról vagy luxus bőrkanapékról. Ezek a hajók olyan kereskedők tulajdonában vannak, akik arra törekszenek, hogy ezeket az árukat a lehető legnagyobb haszonnal szállítsák, a kibővített raktereket és a továbbfejlesztett hajtóműveket kihasználva a lehető legtöbb rakományt szállítják.

Például Hull (series) MPUV Cargo R.A.F.T. Freelancer MAX Constellation Taurus Caterpillar C2 Hercules
Két Tana harc közben

Harc

A harci hajókat kifejezetten arra tervezték, hogy feltartóztassák, kijátsszák, hatástalanítsák vagy megsemmisítsék a célba vett hajókat. A fegyverekkel teletűzdelt és továbbfejlesztett erőművekkel büszkélkedő harci hajók kis vagy nem létező rakterekkel és egyéb kiegészítőkkel rendelkeznek a maximális harci hatékonyság érdekében. Ezeket a hajókat tovább bontják különböző harci szerepekre.

Vadászok

A vadászok egy vagy két személy számára tervezett harci hajók; gyakran előrefelé irányuló fegyverekkel, és más, hasonló méretű hajók megsemmisítésére összpontosítanak. Ezek a vadászok az egész univerzumban megtalálhatók, akár fejvadászok, akár egy kapitális hajós csata frontvonalának részeként.

Például  Gladius Arrow F7C Hornet Sabre Vanguard Warden Aurora LN Mustang Delta
325a Buccaneer Reliant Tana Cutlass Black P52 Merlin F8 Lightning Hurricane

Bombázók

Retaliátorok bombázó akcióban

A bombázók nagy hasznos terhet hordoznak torpedókból és más nehéz lőszerekből a nagyobb célpontok elleni taktikai csapásokhoz. A bombázók gyakran kevesebb vadászgép elleni fegyverzettel rendelkeznek, és vadászgépes kíséretet igényelnek, hogy elérjék a célt, mielőtt elfognák őket.

Például Vanguard Harbinger Gladiator Eclipse Retaliator A2 Hercules

Harci segédhajók

A harci segédhajók kis hajók, amelyek támogató berendezésekkel, radarral, nem halálos fegyverekkel vagy más speciális felszereléssel rendelkeznek. Szerepük túlmutat az ellenséges célpontok egyszerű megsemmisítésén; általában arra használják őket, hogy képességeikkel támogassák a századokat vagy flottákat.

Például Cutlass Blue F7C-R Hornet Tracker Avenger Stalker Avenger Warlock Vanguard Sentinel

Corvettek

Hammerhead Corvette - egy anti-vadász sub-kapitális hajó

Corvettek nagy hajók, amelyek majdnem olyan képességűek, mint a kapitális hajók. A vadászoknál nagyobb legénységi kontingenst igényelnek, de nem akkorát, mint egy teljes kapitális hajó. Ezek a hajók a nagy flották kapitális támogató hajóiként, vagy kisebb flották vagy milíciák zászlóshajóiként szolgálnak. Általában a UEE Navy számára tervezték őket, de sok modellnek van "civil" változata is, amelyet a nagyközönségnek árulnak.

Például Hammerhead Nautilus Perseus

Kapitális hajók

A Vanduul Kingship flotta a Polaris bevonásával

Kapitális hajók nagyobbak, nehezebbek, és több embert, azaz legénységet szállítanak, mint a vadászgépek. A vadászokhoz hasonlóan a legénységgel felszerelt hajók is lehetnek általános harci hajók, vagy összpontosíthatnak egy speciális szerepre. Sok ilyen nehezebb harci hajó a UEE része. Haditengerészetének részei, és nem állnak a polgárok rendelkezésére.

Például Polaris Corvette Idris Frigate Javelin Destroyer Pegasus Escort Carrier Bengal CarrierKraken

Bányász

A bányászhajók az űrben lévő aszteroidákból és a bolygók felszínén lévő kőzetekből nyerik ki a nyersanyagokat. Ezek a hajók általában nincsenek jól felfegyverezve vagy páncélozva, mivel tervezésük teljes mértékben a fő céljukra összpontosít.

Például ROC Prospector MOLE Orion

Salvage/Roncsfeldolgozás

Ezeknek a hajóknak a célja az űrszemétből és elhagyott hajókból származó anyagok visszanyerése. Úgy működnek, hogy a hajók darabjait apró darabokra porlasztják, amelyeket szétválogatva és beolvasztva újrahasznosítanak.

Például Reclaimer Vulture

Verseny

Razor vezet az M50 Interceptor és a 350r ellen a Murray Kupában.

A túlméretezett motorokat és erőműveket minden más alkatrész rovására pakoló versenyhajók sebességük és manőverezőképességük páratlan. Gyakran könnyűfegyverzetűek és mindenféle rakteret nélkülöznek, ezek a karcsú hajók lélegzetelállító sebességgel repülnek a versenypályán; a versenyzők a Murray Cup megnyeréséről álmodnak.

Például M50 Interceptor Mustang Gamma Mustang Omega 350r Razor

Speciális

Az univerzumban betöltött sokféle szerepük miatt ezek a hajók gyakran saját osztályukba tartoznak; jelentős konkurencia nélkül töltenek be egy hiánypótló igényt. A specializált szerepek közé tartozik a utasszállítás vagy a tudományos kutatás, bár más hajók testreszabása lehetővé teheti számukra, hogy kisebb mértékben töltsék be ezt a szerepet.

Például MPUV Personnel Genesis Starliner Reliant Mako Reliant Sen Crucible Herald
Constellation Phoenix Endeavor 890 Jump Mercury Star Runner Expanse
Qhire Khartu elfogása tanulmányozás céljából

Idegen hajók

Sok idegen hajó is létezik az univerzumban, a legtöbbet általában emberek komoly átalakítás nélkül nem tudják vezetni. A fenti táblázatokban szerepelnek azok a másolati hajók, amelyeket emberi gyártók terveztek és alakítottak át Polgárok általi használatra.

Például Blade  Glaive Scythe Defender Khartu-al Talon Prowler Railen
Merchantman Void Harvester Driller Kingship Qhire Khartu

Gyártók

A hajógyártók katonai és polgári célokra terveznek és építenek hajókat, évtizedeket és milliárdokat költenek kutatásra és fejlesztésre.

Hajó gyártók
Aegis Dynamics Az Első Tevarin-háború során ismertté vált Aegis hajók az elnyomó Messer-korszak rezsim szimbólumává váltak, mielőtt polgári hajókra váltottak.
Anvil Aerospace Egy Terra székhelyű hajógyártó, amely nagy hangsúlyt fektet a katonai hajókra.
AopoA Xi'an hajógyártó, az UEE-ben való értékesítésre a Khartu-al-t is gyártja.
ARGO Astronautics Az ARGO a rendszeren belüli árufuvarozáshoz olyan kis haszonjárművekre összpontosít, mint az MPUV Cargo.
Banu Egyéni Banu gyártók, akik Banu hajókat gyártanak, mint például a Merchantman.
Consolidated Outland Ő gyártja a megfizethető árú, de kiváló minőségű Mustang hajósorozatot.
Crusader Industries A Crusader tervezi a Genesis Starliner-t, valamint más kereskedelmi szállítóeszközöket és katonai hajtóműveket.
Drake Interplanetary Drake hajókat kínál a milícia és a kevésbé erkölcsösek számára. Az olyan hajókat, mint a Cutlass, gyakran megtalálhatók kalózbandáknál és előőrsöknél.
Esperia Inc. Idegen hajók másolatait gyártja magángyűjtők és a hadsereg számára kiképzési célokra.
Gatac Manufacture Xi'an kereskedelmi és ipari űrhajókat gyárt fajok közötti felhasználásra.
Kruger Intergalactic A Kruger elsősorban fegyvergyártó, de a RSI-vel kötött üzletet a Constellation számára készült vadászgépek gyártására.
Musashi Industrial and Starflight Concern Musashi Industrial és Starflight Concern megbízható ipari hajókat gyárt, amelyek a kereskedők, felfedezők és bányászok kezében találhatók.
Origin Jumpworks GmbH Az Origin Jumpworks olyan csúcskategóriás luxushajókra összpontosít, mint a 300i, amelynek számos változata specializálja a modellt.
Roberts Space Industries A kvantumhajtás eredeti megalkotói, az RSI sokoldalú és megbízható hajók széles választékát kínálja.

Hajók és földi járművek méretezése

Földi járművek szállíthatósági táblázata - Frissítve Alpha 3.18-hoz

A hajó mérete, ha értékként írjuk le, egy egyszerűsített áttekintést ad a hajó fizikai méretéről és a játékos befektetésének mértékéről. Bár ezek az értékek nem abszolút értékek, azaz egyes kaptális hajók lehetnek kisebbek, és egyes közepes hajók lehetnek nagyobbak, ez csak kiindulási pontként szolgál egy adott hajó helyének megértéséhez a Star Citizen univerzumban, és nem a végső szó arról, hogy mit tud és mit nem tud.[1]

Bár számos gyakorlati oka van annak, hogy miért fontos egy hajónak egy adott méretértéket megadni, a Star Citizen esetében a két leghasznosabb ok a következő:

Hangárok és leszállóhelyek
A hangárok és leszállóhelyek az egész univerzumban meghatározott méretűek, és mint ilyenek, csak ekkora vagy annál kisebb méretű hajókat tudnak biztonságosan befogadni. Például, bár semmi sem akadályoz meg egy nagy hajót abban, hogy egy kis bolygó melletti leszállóhelyen landoljon, egy nagy hajó fizikailag nem fog beférni egy kis hangárba egy űrállomás fedélzetén, bármennyire is próbálkozik a pilóta.
Jump points
Ahogyan az ugráspontok száma is változik az univerzumban, úgy változik a méretük is. Ezért az ugrópontok egy méretértéket kapnak, ami megfelel egy olyan hajó maximális méretének, amely képes áthaladni rajta.

Definíciók

Mivel a Star Citizen jelenleg a fejlesztés alatt áll, és ahogy a közösség, amely részt vesz benne, növekszik, a fejlesztők és a közösség tagjai különböző definíciókat használtak a különböző hajóméretek leírására. Ezek közül néhány példára az alábbiakban hivatkozunk.

Hajó leírás

és játékbeli jelölése

Hajó mátrix és

pledge store

Comm-Link

és hangár jelölése

Szélesség Hosszúság Súly
S1 Snub / Kicsi Tiny (XXS) 12 16 6
S2 Kicsi Extra Kicsi (XS) 24 32 12
S3 Közepes Kicsi (S) 48 48 16
S4 Nagy Közepes (M) 56 88 18
S5 Nagy Nagy (L) 72 128 36
S6 Kapitál Extra Nagy (XL) 160 272 64


Ezen kívül a játékban használt hajóméretekre a következő példák láthatók.

Hajó méret Hajó minta
Jármű Ursa Lynx Cyclone PTV
Snub Archimedes X1 85X Dragonfly
Kicsi Defender Razor Sabre Terrapin
Közepes Freelancer Eclipse Cutlass Vanguard
Nagy Carrack Reclaimer Merchantman Constellation
Kapitál Orion Hull-E Endeavor Polaris

Járművek

Cyclone-ok a tengerparton.

Kizárólag a földön működtethető, a választék az egyszerű személyszállító járművektől, mint a Greycat PTV, a Lynx és Ursa típusú felfedező rovereken át a sokkal nagyobb járművekig terjed. Gyakran egyetlen játékos vagy egy kisebb csoport is képes a legénységükre.[1]

Apró hajók

P-72 Archimedes és a P-52 Merlin repülés közben

Olyan hajó, amely teljesen függ egy másik hajótól, hogy széles területen működjön. Néha parazita hajónak is nevezik. Az űrben és a légkörben általában egyetlen pilótával dolgozik. Gyakran nem rendelkezik kvantumhajtóművel vagy üzemanyag-bevezetéssel, ami korlátozza a hatótávolságát az anyahajó nélkül. Erre példa a Dragonfly.[1]

Kis hajók

Terrapin a hangárban

Általában legfeljebb 25 m hosszú. Az űrben működő, Quantum képességű hajók. Ideálisak szóló üzemeltetők számára, de nem kizárólag egyszemélyes hajók. Alkalmas az állomások leszállóhelyeinek túlnyomó többségére az egész univerzumban.[1]

Közepes hajók

Cutlass Black az űrben

Leggyakrabban 25-50 m hosszú. Önállóan is üzemeltethető, de a leghatékonyabban további személyzettel működik. Gyakran tartalmaz lakóhelyiségeket a legénység számára a hosszabb küldetések támogatása érdekében, vagy valamilyen rakományteret. Úgy tervezték, hogy kis baráti társasággal jól játszható legyen.[1]

Nagy hajók

Concept art a Merchantmanról a flottával

Ezek a hajók gyakran 50-150 méteres hosszúságúak, és akár egy csontváz legénységgel is üzemeltethetők, de valójában egy tapasztalt, közepes vagy nagy létszámú legénységre van szükségük, akik a küldetés során egységként dolgoznak együtt, hogy elérjék a céljaikat. A karbantartási és javítási költségek gyakran jelentős tényezővé válnak ebben a méretkategóriában.[1]

Kapitális hajók

Orion az aszteroida mezőben

Hatalmas hajók, amelyek gyakran (de nem kizárólag) 150 m-nél hosszabbak, és jelentős idő- vagy személyzeti befektetést igényelnek a fenntartásukhoz, nem is beszélve a működtetésükről. A legénységnek számos területen képzettnek kell lennie ahhoz, hogy hatékonyan tudja üzemeltetni ezeket a hatalmas hajókat, és gyakran egy kis támogató hajóflottára van szükségük, hogy a legjobb állapotban tartsák őket, vagy távol tartsák őket a veszélyektől. Bár ezeket a hajókat nem az alkalmi, egyéni játékosoknak tervezték, egyedülálló játékélményt nyújtanak az elkötelezett legénységnek, akik időt és erőforrásokat fektetnek bele.<[1]

Lásd továbbá...

References

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 The Shipyard: Ship Technical Information. Engineering - Comm-Link