Salvage

Gameplay mechanics
Az Aegis Reclaimer roncsot keres a bolygó közelében

Hulladékfeldolgozás a mechanikai törmelékek és elhagyott vagy megsemmisült járművek felkutatásának és feldolgozásának folyamata. A cél az elszakadt alkatrészek, a járművek és törmelékek felületéről leválasztott Újrahasznosított Anyag Kompozit (RMC) értékesítésével nyereséget elérni, a maradékot pedig felaprítani és újra csomagolni Építőanyagokként.

A 3.22-es Frissítés óta a hulladékfeldolgozás mechanikája jelenleg a komponensek/rakomány feldolgozásában, valamint a járművek és törmelékek két feldolgozási lépésében – a Burkolat bontás és a Szerkezeti Hulladékfeldolgozásban – valósul meg, amelyekkel Újrahasznosított Anyag Kompozitot (RMC) és Építőanyagokat gyűjtenek össze és értékesítenek.[1] A járművek és törmelékek feldolgozásához a játékosok használhatják a multitooljukat (a Cambio-Lite SRT Attachment segítségével), a Cambio SRT-t vagy a két hulladékfeldolgozásra specializált hajót (a Vulture és az Aegis Reclaimer), bár az első kettő csak a Héjkaparásra és az RMC apróbb javításokhoz történő gyűjtésére korlátozódik.


Hol található hulladék

Elhagyott járművek

Magas forgalmú területeken vagy érdekes pontokon, mint például hulladékudvarok, földalatti létesítmények stb., néha elhagyott vagy megsemmisült járműveket találhatunk. Míg a megsemmisült járműveket azonnal lehet hulladékfeldolgozni, az épeknek maradt járműveket először vizsgálni kell a tulajdonjog azonosítása érdekében. Ha a jármű tulajdonosa "Gamerules"-ként van feltüntetve, akkor az eredeti tulajdonos már igényelt egy új verziót az adott járműből, és biztonságosan hulladékfeldolgozható.

Az elhagyott, épen maradt járműveknek még lehetnek aktív pajzsai és/vagy bekapcsolt energiaellátása, ami megakadályozza a Héjkaparás vagy Szerkezeti Hulladékfeldolgozás végrehajtását. Azonban a torzító károkozás (pl. Suckerpunch Ágyúkkal) hatékony módszer a hajó biztonságos kikapcsolására a hulladékfeldolgozáshoz, anélkül, hogy bűnügyi státuszt kapna, ha ellenőrzött űrben van.

Vegye figyelembe, hogy bár rengeteg elhagyott vagy megsemmisült járművet találhat például űrállomások környékén, bármely nem megsemmisült hajó hulladékfeldolgozása az Fegyverszüneti Övezetben a játékost "Fegyverszüneti Szabályzat Megsértésével" vádolja meg, és a megfelelő bírságot és Bűnügyi Státusz növekedést vonja maga után, függetlenül attól, hogy a hajó már elhagyott-e. A játékosok azonban kivonhatják a járművet az Fegyverszüneti Övezetből, és hulladékfeldolgozhatják anélkül, hogy következményekkel szembesülnének.

Küldetések

A hulladékfeldolgozási küldetések elhagyott hajókat generálnak, amelyeket a játékosok hulladékfeldolgozhatnak, és a játékosok legális vagy illegális küldetéseket találhatnak a Szerződéskezelőben a mobiGlas eszközükön, a Általános és Személyes fülek alatt, ill.

Küldetés Típusa Jogszerűség Leírás
Hulladékfeldolgozási Jogok Legális Kis díj fizetése egy kis elhagyott hajó helyszínének megadásáért, amely után a küldetést bármikor elhagyhatja vagy abbahagyhatja büntetés nélkül.
Hulladékfeldolgozási Munka Illegális Ugyanúgy működik, mint a "Hulladékfeldolgozási Jogok" küldetés, annyi különbséggel, hogy nagyobb költség fizetése ellenében közepes vagy nagy méretű elhagyott hajó helyszínét kapja meg. Cargo rácsokkal rendelkező hajók esetén áruval együtt spawnolhatnak. A küldetés elfogadásától kezdve visszaszámláló időzítő indul, melynek lejárta után a biztonsági erők megjelennek a roncshelyszínen és megpróbálják őrizetbe venni a tilosban tartózkodó személyeket (és akár a közelben lévő tilos zónákban is)!
Takarítás Illegális Ehhez a küldetéshez nem kell díjat fizetni, és ha a hajót "megfelelően hulladékfeldolgozták" (a burkolatának elegendő részét eltávolították vagy a hajót széttörték) vagy elég messzire vontatták az eredeti helyzetétől, akkor további fizetést kap. Van egy időzítő is, amely a biztonsági erők megjelenését idézi elő a küldetés végén.
Katasztrófa Nyomában Lásd a leírást Jelentős díj fizetése cserébe egy nagy méretű elhagyott hajók csoportjának helyszínéért, időzítő nélkül. Ebben a küldetésben az elhagyott hajók nagyobb eséllyel spawnolnak nagy értékű áruval.

Bár a küldetés technikailag illegális, mivel a hulladékfeldolgozási terület az ellenőrzött űrterületen kívül esik, nem minősül tilos zónának, és a biztonsági erők nem jelennek meg. Emellett több játékos is elvállalhatja ezt a küldetést ugyanabban a munkamenetben, és mivel az ellenőrzött űrterületen kívül elkövetett bűncselekményeket nem rögzítik, várható, hogy harcok alakulnak ki a terület feletti ellenőrzésért.


Hulladékfeldolgozási műveletek típusai

Alkatrész- és Árufeldolgozás

Akár a TruHold Traktorsugár Kiegészítővel egy multitoolon, egy MaxLift Traktorsugárral vagy bármely hajóalapú Traktorsugárral, a játékosok a következőket szedhetik le a jármű burkolatáról:

Nem megsemmisült járművek esetén a játékosnak biztosítania kell, hogy a jármű portjai ki legyenek nyitva a vezető/pilóta ülésből, mielőtt bármelyik alkatrész leválasztható lenne.

Néha a játékosok jármű burkolatokban vagy a közelben szétszórva találhatnak árutartályokat — a feldolgozott élelmiszerektől kezdve a nagyon értékes (és illegális) drogokig — amelyek máshol értékesíthetők, bár meg kell jegyezni, hogy a Keselyű kis árukapacitással rendelkezik, és a Reclaimer árukapacitása nehezen hozzáférhető, különösen a 24 SCU-nál nagyobb árutartályok esetében.


Héjkaparás

3.18 Hulladékfeldolgozás

A "kaparás" során a járművek burkolatainak és törmelékeinek külső felületét hulladékfeldolgozásra specializált hajók, mint például a Drake Keselyű vagy az Aegis Reclaimer mentősugáraival eltávolítva a játékosok Újrahasznosított Anyag Kompozitot (RMC) gyűjthetnek össze, csomagolhatnak és értékesíthetnek.

Bár egy multitool (a Cambio-Lite SRT Kiegészítővel) és egy Cambio SRT képes a Héjkaparásra és RMC gyűjtésére kannaisterben, a megtöltött kannaisterek értékesítése nem generál nyereséget, mivel azok nem kerülnek többre értékesítésre, mint egy üres. Ehelyett a gyűjtött RMC arra szolgál, hogy könnyű javításokat végezzen a nem megsemmisült járművek burkolatain.

A Héjkaparás elvégzéséhez egy nem megsemmisült járművön először le kell kapcsolni a jármű pajzsait.


Szerkezeti Hulladékfeldolgozás

Más néven "darálásnak" is nevezett, a hulladékfeldolgozásra specializált hajók képesek további nyereséget kitermelni a járművek burkolataiból és törmelékeiből azáltal, hogy széttörik azokat, majd csomagolják és újraértékesítik Építőanyagként. Ehhez a játékosnak először a hulladékfeldolgozásra specializált hajó Törés módot kell használnia a jármű burkolatának darabokra töréséhez, majd a Szétbontás módot a darabok feldolgozásához és összegyűjtéséhez Építőanyagként.

A nem megsemmisült járművek csak akkor törhetők szét, ha azoknak az energiaellátása le van kapcsolva. Ezenkívül egy jármű törése megöli a belsejében tartózkodó összes embert, valamint elpusztít minden leválasztatlan alkatrészt és lekaparatlan RMC-t a burkolaton. Ezért ajánlott, hogy a játékosok először leválasszák az értékes alkatrészeket, végezzenek Héjkaparást és gondoskodjanak a jármű kiürítéséről a törés előtt.

A Vulture csak olyan hajókat tud széttörni, amelyek legfeljebb Mercury Star Runner méretűek, míg a Reclaimer bármekkora méretű hajót szét tud törni.

=Hulladékfeldolgozási Felszerelés

Hulladékfeldolgozásra Specializált Hajók

Drake Vulture

Drake Vulture Hulladékfeldolgozó Hajó Koncepciós Művészete

"Ne válaszolj senkinek, hagyd el a közvetítőket, és dobd félre az óvatosságot. Feldolgozz roncsokat mint egy profi, és faragj ki saját helyed a nagy, üres térben ezen a durva, erős, egykezelős hulladékfeldolgozó gépen a Drake Interplanetáristól." [2]


Egyfős legénységre tervezve, a Vulture az ideális jármű azok számára, akik egyedül végeznek hulladékfeldolgozást vagy kipróbálnák a roncsok pénzzé alakítását. Mivel mind a hajó, mind a hulladékfeldolgozási vezérlők közvetlenül a pilótaüléshez vannak kötve, a játékosoknak csak akkor kell kiszállniuk az ülésből, hogy csomagolják a Vulture szerény 13 SCU puffertartályában összegyűjtött anyagot.

Azonban a Vulture kisebb mérete miatt a szintén szerény 12 SCU árurácsa megtelik egy-két kisebb hajó széttörése után, ami még kevesebb helyet hagy az esetlegesen talált elhagyott áru összegyűjtésére. Így szükséges lesz az áru lerakodása egy értékesítési ponton vagy egy másik hajón tárolás céljából – hacsak nem akarja az életterét frissen csomagolt Építőanyagokkal megosztani.


Aegis Reclaimer

"Az Aegis Reclaimer egy ipari hulladékfeldolgozó hajó. Egy megerősített árutartóval, hosszú távú ugrómeghajtóval és indítókapszulákkal nem vezérelt drónok számára felszerelve, a Reclaimer ideális hajó a mélyűr roncsainak kiaknázására. Traktorsugárak, reflektorfények, szkennelési opciók és dokkoló portok teszik teljessé ezt a képes, hasznos űrhajót. A megadott Áruképesség csak a dedikált Árutartóra vonatkozik, és nem veszi figyelembe a hulladékfeldolgozási anyag kapacitását, amelyet később részletezünk." [3]

Azok számára a következő lépés, akik barátaikkal vagy bérelt kezekkel szeretnék nagyítani hulladékfeldolgozási műveleteiket, a Reclaimer egy szub-kapitális nehéz hulladékfeldolgozó hajó, hatalmas, összesített 420 SCU árurács kapacitással, és mint a Vulture, "további tárolóhelyek" találhatók a hajó szerte: széles folyosókkal, több helyiséggel és jelentős felette hely a raktárban. A Reclaimer meghatározó jellemzője – a nagy "karom", ami a híd alatt és előtt található – képes bármely játékban lévő jármű széttörésére, ellentétben a Keselyűvel. Ezenkívül a Reclaimer két nagy töltőállomással rendelkezik, amelyek RMC és Építőanyagokat csomagolhatnak 2, 8 és 16 SCU árutartályokba, hogy egyszerre többet mozgassanak és tároljanak.


Bár a Reclaimert egyfős legénységgel is lehet üzemeltetni, a hajó vezérlői, a "karom" és a kaparó modulok különböző ülésekhez tartoznak, így a hajón való futkosás adott lesz, és mivel a hajó többségének védelmi tűzereje a pilóta által nem irányítható toronyágyúkhoz van csatolva, kevés legénységgel rendelkező Reclaimer ínycsiklandó célponttá válhat még kisebb méretű lehetőségek számára is. A raktérbe való bejutás is korlátozott, mindössze két áruemelővel, ami valamivel nehezebbé teszi a legénység számára az eltávolított alkatrészek tárolását, és különösen nehezíti a 24 SCU-nál nagyobb tartályok tárolását.

Kaparó Modulok

A hulladékfeldolgozásra specializált hajók legalább két Kaparó Modullal vannak felszerelve, lehetővé téve a burkolatlekaparó lézerek használatát az RMC kinyerésére a járművek burkolatairól és törmelékeiről.


Név Játékbeli Leírás Megjegyzés
Abrade Kaparó Modul Könnyen belátható, miért a Greycat Industrial Abrade-ja az egyik leggyakrabban használt kaparó modul a 'verse-ben. A tervezés nagy hatótávot és tiszteletreméltó kinyerési arányt biztosít, megbízható sugárt létrehozva, ami gyorsan és hatékonyan kaparja le a burkolatokat. Átlagos hatótáv és RMC hozam.
Cinch Kaparó Modul A Cinch egy precíziós kaparó modul, amely egy kis, fókuszált sugárt állít elő, tökéletes az erőforrások kinyerésére a burkolat minden zugából és csücskéből. Bár a sugár viszonylag kis mérete több időt igényel az Újrahasznosított Anyag Kompozit (RMC) eltávolításához, kiváló kinyerési aránya megéri az extra erőfeszítést. Magasabb RMC hozam, kisebb hatótáv; Tovább tart a burkolat kaparása, de több összes RMC.
Trawler Kaparó Modul Kaparjon le több burkolatot egyetlen menetben a Trawler kaparó modullal. Bár a hatótáv nagyobb, mint más moduloknál, kevésbé hatékony a keletkező intenzív hő miatt, ami több égési veszteséget eredményez. Ez teszi a Trawlert az ideális modullá, amikor a munka sebességet igényel a hatékonyság helyett. Alacsonyabb RMC hozam, nagyobb hatótáv. Gyors burkolat kaparás, de alacsonyabb összes RMC.


Kézi Felszerelés

Pyro RYT Multieszköz

Egy Pyro RYT Multi-Tool megléte – a megfelelő kiegészítőkkel – lehetővé teszi az Alkatrész- és Árufeldolgozást, kisebb burkolatjavításokat (valamint némi Héjkaparást az RMC összegyűjtésére, amire a javításokhoz van szükség).

Ajánlott Kiegészítők a Hulladékfeldolgozáshoz
Név Játékbeli Leírás
TruHold Traktorsugár Kiegészítő Akár a földön áll, akár nulla-G-ben lebeg, a TruHold kiegészítő a Pyro RYT Multieszközhöz könnyebbé teszi a tárgyak emelését és pozícionálását, mint valaha. Lenyűgöző és hatékony húzó/vonzó arányával és könnyen olvasható távmérőjével a TruHold akár egyedül, akár más sugarakkal párosítva használható a nehezebb célpontok kezelésére. Ráadásul a TruHold a személyes nulla-G mozgáshoz használható eszközként is funkcionál, ha elég nagy tömegű tárgyhoz kapcsolódik.
Cambio-Lite SRT Kiegészítő A Cambio-Lite SRT Kiegészítő kibővíti a Pyro RYT Multieszközt, lehetővé téve a hulladékfeldolgozást és a javítást, mint például a burkolatlekaparást.
Cambio-Lite SRT Kiegészítő (kanna) Kanna, amely a Pyro RSY Multieszközzel és Cambio-Lite SRT kiegészítővel együtt használható az újrahasznosított anyag kompozit (RMC) tárolására, amelyet a hulladékból nyertek vissza. A tartalom eladható vagy javításokhoz használható.


Cambio SRT

A Cambio SRT kizárólag a Héjkaparás és Javítás feladatára lett tervezve, és nagyobb kapacitású kannaistert használ, amellyel egyszerre több RMC tárolható. Bár nem olyan gyors a burkolat bontás, mint egy hulladékfeldolgozásra specializált hajó, jelentős fejlődést jelent a Cambio-Lite SRT Kiegészítőhöz képest sebesség és hatékonyság szempontjából, és továbbra is megőrzi a kisebb burkolatjavítások elvégzésének képességét. Azonban, mivel a mérete egy puskaé, nem egy használati tárgyé, nem tárolható hátizsákokban vagy kisebbekben, és egy nagy fegyverhelyet foglal el a karakteren.

MaxLift Traktorsugár

A MaxLift Traktorsugár jól alkalmas nagyobb, nehezebb tárgyak mozgatására, mint amire egy Pyro RYT Multi-Tool TruHold Traktorsugár Kiegészítője képes — különösen gravitációban —, de mint a Cambio SRT, elveszíti hordozhatóságát puska méretű eszközként, és hasonló tárolási korlátokkal rendelkezik.


Hulladékfeldolgozott Áruk Eladása

Járműalkatrészek

A játékos hajójának rakterében leválasztott járműalkatrészeket bárhol el lehet adni, ahol azokat meg lehet vásárolni. Például, mivel az Atlas megvásárolható a HUR-L5 High Course Állomás Platinum Bay-jében, bármelyik Atlast, amit talál, szintén ott adhatja el a terminálon keresztül. Vagy ha talál néhány M7A Ágyút, mivel azok megvásárolhatók a Crusader Industries Showroom-ban Orisonon, azokat is ott adhatja el.

Újrahasznosított Anyag Kompozit (RMC) és Építőanyagok

Mind az RMC, mind az Építőanyagok eladhatók bármely város Kereskedelmi és Fejlesztési Osztályában (vagy a Központi Üzleti Kerületben Lorville-ben).

A Grim HEX és a hulladékudvarok is eladási pontok mindkét árucikk számára, azonban kevésbé tanácsos itt eladni, mivel ezek a helyszínek alacsonyabb árakat kínálnak, továbbá a biztonság hiánya is jellemző ezekre a területekre. Ennek ellenére, ha tiltott árukat szállít vagy a CrimeStat besorolása 3 vagy annál magasabb, a biztonsági erők hiánya pontosan az lehet, amit keres.


Hivatkozások

  1. Star Citizen Alpha 3.22.0. Comm-Link. Retrieved 2023-12-19
  2. A Keselyű. Pledge Store. Retrieved 2023-04-27
  3. A Reclaimer. Pledge Store. Retrieved 2023-04-27