Endeavor

Capital ship manufactured by Musashi Industrial and Starflight Concern
Gyártás állapota
Endeavor
GyártóMusashi Industrial and Starflight Concern (MISC)
SzerepkörHeavy Science
Hangar típusaCapital (S6)
Helyettesítő járműStarfarer, Cutlass Red
Általános adatok
Legénység3 – 5
Raktér500 SCU
Költségek
Vételár
Nem elérhető
Bérlés
Nem elérhető
Standalone
$350
S. orig.
$350
Elérhetőség
Time-limited sales
Igénylés
Not available
Bérlés
Nem elérhető
Specifikációk
Hosszúság200 m
Szélesség48 m
Magasság20 m
Tömeg4,055,000 kg

A MISC Endeavor-Class kutatóhajó egy teljesen moduláris űrplatform, amelyet úgy terveztek, hogy különféle tudományos és orvosi feladatokhoz igazítsák. Az eredetileg úszó laboratóriumként kifejlesztett MISC Endeavor a térbeli távcsövezéstől kezdve a mobil kórházként való használatig mindenre felszerelhető.[1]

Specifikációk

Avionics
Component Manufacturer Model Size (Max) # per mount x total
TBD M Radar Medium (Medium) 1 x 1
TBD M Computer Medium (Medium) 1 x 4
Systems
Component Manufacturer Model Size (Max) # per mount x total
Power Plants
TBD L Power Plant Large (Large) 1 x 1
TBD C Power Plant Capital (Capital) 1 x 1
TBD L Cooler Large (Large) 1 x 4
TBD L Shield Generator Large (Large) 1 x 2
Propulsion
Component Manufacturer Model Size (Max) # per mount x Total
Fuel Intakes
TBD L Fuel Intake Large (Large) 1 x 2
Fuel Tanks
L Fuel Tank Large (Large) 1 x 2
Quantum Drives
TBD C Quantum Drive Capital (Capital) 1 x 1
Jump Modules
TBD C Jump Module Capital (Capital) 1 x 1
Quantum Fuel Tanks
C Quantum Fuel Tank Capital (Capital) 1 x 1
Thrusters
Component Manufacturer Model Type # per mount x Total
Main Thrusters
Main Thruster N/A x 9
Retro Thruster N/A x 4
Maneuvering Thrusters
Fixed Maneuvering Thruster N/A x 18
Weaponry
Component Manufacturer Model Size (Max) # per mount x Total
Turrets
TBD S5 Weapon TBC 5 (5) 2 x 1

Jellemzők

Az Endeavor a MISC legtekintélyesebb hajója: egy dedikált kutatási platform, amely tucatnyi különböző űrkutatási csomagot képes szállítani, a ugráspontok azonosítására szolgáló fejlett nagy hatótávolságú szkennerektől a csillagközeli koronakutatáshoz szükséges kiegészítő pajzsokig. Kívülről az Endeavort szenzorokkal hardpointok tarkítják; belülről a fő rekesz középpontjában egy nagyméretű kutatólaboratórium áll, amely a legkülönbözőbb tudományágak számára konfigurálható. Az Endeavor fő rekesze moduláris, lehetővé téve egy alternatív konfigurációt, mint egy Hope-osztályú lebegő kórház. Ezt a változatot az UEE és más szervezetek harctéri támogatásként alkalmazzák, amely képes a tengerészgyalogosok és pilóták minél gyorsabb visszaszállítására a csatába! Amikor kórházként van felszerelve, az Endeavor dokkolóöbölje képes egyetlen Cutlass Red mentőhajó fenntartására. Az Endeavor kevésbé jó hírű szervezetek szolgálatába is állt, ahol a kábítószergyártástól kezdve a feketepiaci sebészetig mindenre átalakították.[1]

Az Endeavor három részre vagy szakaszra van osztva.

 • 1. szakasz - Explorer Cab: Ez a hajó elülső része, amely képes leválni és önálló hajóként viselkedni. Az ugróhajtómű kivételével mindennel felszerelve, az Explorer kabin olyan kockázatos műveletekre szolgál, ahol a Műhely egyébként költséges károkat szenvedhetne, vagy potenciálisan megsemmisülhetne. Mivel a hajó rakterének nagy része benne van, a fülke használható a leszállási területre történő felszállításra vagy szállításra, a műhely többi része máshol maradhat biztonságban.
 • 2. szakasz - A műhely: Ez a hajó fő része. Teljesen moduláris, egy háromszor két rácsot kínál hat rögzítési ponttal az önállóan tervezett tudományos és orvosi fülkék vagy modulok számára. Ezek a modulok a szabványos laboratóriumoktól kezdve a hangárfülkéken át az egzotikusabb kialakításúakig bármi lehet. Ha a műhely és a meghajtóegység a pályán marad, a műhely és a meghajtóegység "száraz laboratóriumi" berendezésként működhet tovább.
 • 3. szakasz - A hajtómű: Itt tartják a fővárosi osztályú erőművet. Úgy tervezték, hogy a modulok által igényelt összes energiát előállítsa. Ez a rész tartalmazza a hajó fő hajtóműveit is, bár az Explorer kabin hajtóműveinek csatlakoztatása nélkül nem képes manőverezni.

Modulok

A műhelyszakasz moduláris felépítést kínál, amely egy "plug and play" rácskoncepción alapul, amely egyszerre akár hat független modul csatlakoztatását is lehetővé teszi. A modulok jellemzően kiegyensúlyozott (szimmetrikus) párokban vannak telepítve. Minden modul felsorolja az általa elfoglalt helyeket, a 2×1 (két hely, egy keresztben) és a 3×2 (mind a hat hely) között. Az egyes modulcsatlakozásokra vonatkozó további korlátozások, például a modulok limitje, az alábbi leírásokban szerepelnek.


Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Mezőgazdaság 2x1 Két szett - 4 kupola hajónként 100
Ezeket úgy tervezték, hogy támogassák a folyamatban lévő mezőgazdasági műveleteket, az élelmiszerek adaptálását és termesztését.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Üzemanyag & Cargo 2x1 N/A 35
A Fuel Pod minimális helyet foglal el a hosszú távú küldetésekhez szükséges további üzemanyag hozzáadásához.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
A tudományból a jövedelemhez 2x1 N/A 45
Ezt a létesítményt többcélú felhasználásra szánják, amely számos aktív tudományos tevékenységet, például biológiai tanulmányokat, mikroszkópiát, súlytalansági kísérleteket stb. támogathat. Belső nyílások vannak benne precíziós szkennerek, minta- és mintagyűjtemények, spektrométerek és kémiai elemzők számára. Képes új kísérleti adatok katalogizálására, valamint élvonalbeli vegyületek előállítására.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Tudomány 2x1 N/A 45
Ezeket analitikus adatgyűjtésre tervezték, és különböző tudományos számítógépeknek és adatbankoknak adnak otthont. Elsősorban az Általános Kutatógondolák vagy a Teleszkóp Array által gyűjtött nyers információk megforgatására használják, de a Verse máshonnan származó adatok megszerzésére is alkalmasak.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Hajó Raktár & Spawn 2x1 Egy,hajónként 75
Egy nagy hangár, amely az űrhajó alatt van, és közvetlenül csatlakozik más laboratóriumi kapszulákhoz. A kórházi műveletek támogatására szánt leszállóhangárban több Cutlass Red számára van hely, és teljes fertőtlenítő berendezéssel rendelkezik. A hangár a szokásos tudományos modulok mellett is használható, és kisebb űrhajók fenntartását is képes támogatni.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Újraéledés & Gyógyulás 2x2 Hajónként egy (a méret miatt) 75
Kórházként tervezték, műtőkkel, lábadozószobákkal és egyebekkel. Az opcionális Landing Bay modullal együtt kell működnie a betegek kezelésre és felépülésre történő szállítására.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Személyzeti kapacitás 2x1 N/A 25
További személyzeti létesítményekkel bővül, lehetővé téve, hogy a műhelymodul önálló létesítményként működjön hosszabb küldetésekhez, vagy hogy a teljes hajó általában véve további személyzetet támogasson.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
Túlhajtás 2x2 Hajónként egy (a méret miatt) 125
Ez egy bonyolult túlhajtási lehetőség. Tartalmaz egy pár "fehér szoba" munkapadot, amely ideális a hajó alkatrészeinek, például a fegyvereknek vagy a hajtóműveknek a finomhangolására és túlhajtására, elméleti határaik eléréséhez.
Fókusz Méret Telepítési Limit Ár(USD)
POI Discovery, Tudomány 2x1 Hajónként egy 125
Ez egy rendkívül nagy teljesítményű mobil csillagvizsgáló, amely a szokásos navigációs tanulmányoktól kezdve az ugrópontok felfedezéséig mindenre alkalmas lehet.

Előre meghatározott csomagok

Az egyes modulok és az alaphajó mellett a törekvést előre konfigurált készletekben is kínálták. Ezeknél a készleteknél kedvezményt alkalmaztak a modulok külön-külön történő megvásárlásához képest.

Név Csomag fókusz Modulok Ár(USD) Kedvezményes[USD]
Discovery-osztály Tudomány Szerviz és személyzet, Általános kutatás, Általános tudományok 425 40
Hope-osztály Fleet & Troop Support Egészségügyi öböl, leszállóöböl 450 50
Olympiai osztály Mezőgazdaság 2x Biodóm 500 50
N/A All 900 100

Galléria

Fejlesztés

A Star Citizen tudományos alapjait és a különböző Endeavor modulok használatát bemutató poszt a Concept Sale-el egy időben jelent meg.[2]

Három kérdés-feleletet is közzétettek a koncepció eladásának hetében. [3][4][5]

A 10 for the Developers-ben Ben Lesnick válaszolt az Endeavor fegyverzetével kapcsolatos kérdésre:[6]</ref>

'Az Endeavor nem egy harci hajó, hanem egy tudományos hajó! Szándékosan nagyon korlátozottan tartottuk a fegyvereket. Nem is felfedezőhajó. Ez egy olyan hajó, amely biztonságosabb területekre megy és tudományos munkát végez. [...] teljesen elképzelhető, hogy kapunk további védelmi tornyokat. Ez várni fog, amíg a white boxing/grey boxing szakaszba lépünk."

Tervezési dokumentum

A MISC Endeavor az egyik legegyedibb hajó a Star Citizen univerzumban, és a játék vezérfilozófiájának végső megtestesítője, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy szabadon választhassák meg saját útjukat. Jellegzetes jellemzője a moduláris felépítés, amely lehetővé teszi az alapfunkciók eddig soha nem látott mértékű testreszabását, így a hajó számos különböző szerepkör bármelyikét betöltheti. Az a képesség, hogy egy hivatalos kereskedő egy névleges felár ellenében azonnal utólagosan felszerelheti a három csatlakozási pont bármelyikét, azt jelenti, hogy a tulajdonosok rugalmasan, gyorsan és költséghatékonyan végezhetnek nagy, átfogó változtatásokat a hajójuk alapfunkcióin, és így sokkal könnyebben válthatnak egyik foglalkozásról a másikra, amikor csak akarnak.[2]

Lásd továbbá...

 • Minden leírás és ár a koncepció értékesítéséből származik.[7]

Referenciák

 1. 1.0 1.1 $57 million LFTCM. Transmission - Comm-Link
 2. 2.0 2.1 Science and the-Endeavor. Engineering - Comm-Link
 3. Endeavor Q&A Part 1}
 4. Endeavor Q&A Part 2
 5. url=comm-link/transmission/14994-MISC-Endeavor-Q-A-Part-3
 6. 10 for the Developers: Episode 12. Transmission - Comm-Link
 7. Research Unbound: The MISC Endeavor. Transmission - Comm-Link