Nautilus

Large ship manufactured by Aegis Dynamics
Gyártás állapota
Nautilus
GyártóAegis Dynamics (AEGS)
SzerepkörMinelayer
Hangar típusaLarge (S5)
Helyettesítő járműHammerhead, Avenger Titan
Általános adatok
Legénység4 – 8
Raktér64 SCU
Költségek
Vételár
Nem elérhető
Bérlés
Nem elérhető
Standalone
$725
S. orig.
$725
Warbond
$675
W. orig.
$675
Elérhetőség
Time-limited sales
Igénylés
Not available
Bérlés
Nem elérhető
Specifikációk
Hosszúság125 m
Szélesség72 m
Magasság21.6 m
Tömeg13,526,320 kg
Lore
Bevezetés2549 CE; 405 years ago (2549)

Az Aegis Nautilus' egy nagy méretű katonai aknaszedő hajó, amely teljesen integrált akna telepítési, átfésülési és hatástalanítási képességekkel rendelkezik. Eredetileg 2549-ben mutatták be. A hajó évszázadokon át tökéletesedett, mígnem 2949-ben újra bemutatták a 400. évfordulója alkalmából.[1]

Brosúra leírása

Bár nem volt klasszikusan kívánatos, mint az Aegis leghíresebb volt katonai járművei, és kezdetben a távoli előőrsök hiánypótlásának minősült, komoly tűzerője és nagy hatótávolságú képességei miatt meglepetésszerű sikert aratott.

Műszaki adatok

Radar
1x
S3
L Radar
N/A
Computer
2x
S2
M Computer
N/A
Power plant
2x
S3
L Power Plant
N/A
Cooler
2x
S3
L Cooler
N/A
Shield generator
3x
S3
L Shield Generator
N/A
Quantum drive
1x
S3
L Quantum Drive
N/A
Jump drive
1x
S3
L Jump Module
N/A
Fuel intake
2x
S3
L Fuel Intake
N/A
Fuel tank
1x
S3
L Fuel Tank
N/A
Quantum fuel tank
2x
S3
L Quantum Fuel Tank
N/A
Thrusters
2x
S3
Main Thruster
N/A
4x
S3
VTOL Thruster
N/A
2x
S3
Retro Thruster
N/A
12x
S2
Fixed Maneuvering Thruster
N/A
Turret
1x
S7
Manned Turret Forward-Facing
N/A
2x
S7
Empty hardpoint
N/A
2x
S3
Side Turret
N/A
4x
SX
Empty hardpoint
N/A
1x
S3
Belly Turret (Missile Racks)
N/A
2x
SX
Empty hardpoint
N/A

Jellemzők

  • Akna vezérlőterem: Teljesen kiépített vezérlőterem a Nautilus hasznos rakományának sorba állításához és telepítéséhez.
  • Legénység kényelme: Az étkezde, a legénységi szállás és a kapitányi szállás a hosszú távú kényelmet szolgálja a mély űri küldetések és műveletek során.
  • Védelmi tornyok: három személyzettel kezelhető torony egyenként 2x S3 ágyúkkal, és egy elöl elhelyezett személyzettel ellátott torony S7 ágyúkkal védi a Nautilust bevetései vagy hatástalanítási során.[1]

Bevethető eszközök

Kép Típus Leírás
Célkövető akna A Firestorm Kinetics Tephra Homing Mine egy olyan akna, amely, ha hatótávolságon belül van, a célpont felé mozog és felrobban. Elsődleges szerepe a védelmi vonal kialakítása. Ez az akna ugyanolyan pusztító erejű, mint egy 5-ös méretű torpedó.
NEMO Dron A Saga Datasystems NEMO Drone ("Neutralizálja és alkalmazza az aknagránátokat") egy olyan drón, amelyet kifejezetten a telepített aknák azonosítására, hatástalanítására és begyűjtésére terveztek. A Milícia Mobilizációs Kezdeményezés 17c1. módosításának megfelelően minden felfegyverzett aknaszedő hajó fedélzetén jelen kell lennie és működnie kell egy aknakereső eszköznek.
Őrszem akna A Behring VLR-11 Sentry Mine egy olyan fegyverekkel felszerelt akna, amely lőtávolságon belül tüzet nyit az ellenséges célpontokra. Elsődleges szerepe a területvédelem. Az őrszem 2x 2-es méretű ágyúkat képes használni

Története

A Nautilust a 2549-ben vezették be, egy olyan időszakban, amikor a UEE és a nemrégiben felfedezett Xi'an birodalom közötti feszültségek fokozódtak. Ezt megelőzően az űraknák lassan kezdtek előtérbe kerülni, mint a védelem hatékony formája. Különösen az Első Tevarin Háború során, ahol a harci mérnökök átépített teherhajókat és csapatszállítókat használtak fel rögtönzött közelségi aknák telepítésére. A hajó kezdeti koncepciói ezt inspirációként felhasználva nagyméretű robbanóanyag-elosztásra alkalmas, tágas raktérrel rendelkeztek. A legénység visszajelzései azonban arra késztették az Aegist, hogy a precizitásra helyezze a hangsúlyt a mennyiség helyett.

Bemutatkozása után, az ember-Xi'an konfliktus közepén a hajót számtalan sikeres küldetésben használták a Perry-vonal mentén 2550 és 2793 között. Ennek ellenére a Nautilus hajók messze nem voltak kifinomultak. Az Aegis ezt a következő generációk során orvosolta majd. Az egyik ilyen fejlesztés a szállítószalag hozzáadása volt 2555-ben. Ez az aknákat a helyükre mozgatta bevetésre. Korábban ezt egy kocsis rendszerrel tették volna, ami túl lassúnak és nehézkesnek bizonyult. De még a szalagoknak is voltak problémáik, mivel gyakran elakadtak. Ezt 2601-ben felváltotta egy felsővezetékes sínrendszer. Ez a rendszer nagyon hasznosnak bizonyult a Blindside hadművelet során a Peace hadihajó által. Ez a művelet a Tohil aszteroidaövben végzett nehéz bányászatáról nevezetes, amely a Nagykalaposok nevű erőszakos kalózcsapat véletlen megsemmisítését eredményezte.

Későbbi felülvizsgálatok során beépítettek az Őrszem aknákat is, amely sikeresnek bizonyult, mivel fenntarthatóbb és kevésbé pusztító ellenpárja volt a közelségi aknáknak. Még a fedélzeti berendezések is sokat fejlődtek az idők során. Az eredeti Nautilus modelleknek kisebb volt a hasznos teherbírása, mivel többnyire rövid futamokra tervezték őket. Ahogy a technológia fejlődött, és a legénységek egyre precízebbé és stratégiaibbá váltak, csökkent a hazatérés szükségessége az újrafegyverzéshez. A szállásokat és a létesítményeket hamarosan kibővítették a sokkal hosszabb utakra.

A Második Tevarin-háború során a Nautilus először kapott igazi próbát nyílt háborúban. A hajót eredetileg a hagyományos csaták elrettentésére tervezték, nem pedig arra, hogy részt vegyen bennük. A Tevarin szélsőséges agresszivitása arra kényszerítette az Aegist, hogy alkalmazkodjon és finomítsa a közelségi aknáit. A célmegjelölő funkció látta meg az első iterációkat, és hasznosnak és tartósnak bizonyult. Egy maroknyi melléfogás ellenére (és annak köszönhetően) (mint például egy visszafelé gyulladó akna a Voska csatájában), ez az időszak példátlan lehetőséget biztosított a Nautilus formájának és funkciójának finomítására.

"Ahogy a helyzetünk változik, nekünk is alkalmazkodnunk kell, hogy hatékonyan tudjunk reagálni ellenségeink változó prioritásaira, stratégiáira és vadságára, bárkik is legyenek azok. Miközben arra törekszünk, hogy a terveket e célokhoz igazítsuk, reméljük, hogy a korábbi viták során szerzett összesített tudást felhasználva tovább finomíthatjuk a Nautilust, a rendszereit és a képességeit, azzal a végső céllal, hogy egy olyan sokoldalú egységet hozzunk létre, amely elég rugalmas ahhoz, hogy könnyedén alkalmazkodjon bármilyen elképzelhető fenyegetéshez vagy helyzethez."
Mila Aukerman, vezető fejlesztőmérnök[1]

A Centauri csata szintén elsődleges szerepet játszott a Nautilus, bár gyakran nem szerepelt az iskolai oktatásban. A híres csatát megelőző időszakban értékes információkat fogtak el az ellenség támadási terveit részletezve, és a Blackhearts nevű sapper század ezt az információt arra használta fel, hogy közelségi tölteteket helyezzen el a rendszer kulcsfontosságú belépési pontjain. Szándékosan hagytak rejtett útvonalakat ezen az "útvesztőn" keresztül, amelyek lehetővé tették az UEE elfogó egységeinek, hogy az ellenséget az aknamezőre csalják. Ez a pusztítás azt eredményezte, hogy az ellenséges erők nagy része nem érte el a csatát, és végül az UEE győzelméhez vezetett.

Még a 2945-ben a Vega és a Vanduul közötti végzetes konfliktus óta is a Nautilus döntő szerepet játszott a folyamatban lévő Vanduul háború számos csatájában, még akkor is, ha a Sapper legénység nagy része észrevétlenül jött és ment. Az egyik ilyen példa a Hellkite Run néven ismert küldetés. Célja az volt, hogy elvágja a Vanduul menekülési útvonalakat a Oberonból. Egy egész Vanduul századot likvidáltak, amely megpróbálta elhagyni a rendszert, hogy újratankoljon és feltöltődjön. A Nautilus csapatok a mai napig fenntartják többek között az Oberon rendszer védelmét.

Amikor az UEE 2946-ban bejelentette a Milícia mozgósítási kezdeményezését, az Aegis megkezdte a hajó titkosításának feloldását és forgalmazását a nagyközönség számára. Több olyan incidens miatt, amelyek során magánhajók megsérültek és elvesztek, amikor korábban háború által érintett rendszereket látogattak meg, a kezdeményezés egyik módosítása előírja, hogy minden jelenleg gyártásban lévő, aknaszedő funkcióval rendelkező hajót fel kell szerelni olyan eszközökkel, amelyekkel hatástalanítani és/vagy eltávolítani lehet a hasznos terhet. Ilyen esetre példa a csillagász Katherine Ellen és legénysége elvesztése. Hajójuk egy élő adás közben semmisült meg, amelyben részletesen bemutatták a Hadrian rendszer átvezető útvonalak veszélyeit, amit egy megzavart akna okozott. A módosítás után a korábban veszélyes helyeket könnyebben meg lehet tisztítani a lőszer maradványaitól. A Nautilus legújabb, 2949-es kiadása ezért alapfelszereltségként rendelkezik egy aknamentesítő drónnal. [1]

Modell

Különleges kiadások

Nautilus Solstice Edition"

Korlátozott példányszámban, kizárólag a Chairman's Club tagjai számára, a gyártási sorrendnek megfelelő sorszámozással.[2]

Pledge vételár előzmény

Dátum Pledge költség (USD) Biztosítás Elérhetőség Értékesítés
2020-05-26 725 120 hónap Időre korlátozott Invictus 2950 [3]
2022-05-24 725 120 hónap Időre korlátozott Invictus 2952 [4]

Galéria

Referenciák

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Aegis Nautilus Comm-link. Transmission - Comm-Link
  2. Nautilus Solstice Edition - pledge store. Pledge Store. Retrieved 2020-03-28
  3. Invictus 2950 Sale. Transmission - Comm-Link
  4. Invictus 2952 Details. Transmission - Comm-Link