Javelin

UEE Navy destroyer manufactured by Aegis Dynamics
Gyártás állapota
Javelin
GyártóAegis Dynamics (AEGS)
SzerepkörDestroyer
Hangar típusaCapital
Helyettesítő járműHammerhead, Vanguard Harbinger, MPUV Cargo
Általános adatok
Legénység12 – 80
Raktér5,400 SCU
Költségek
Vételár
Nem elérhető
Bérlés
Nem elérhető
Standalone
$3,000
S. orig.
$2,500
Warbond
$2,700
W. orig.
$2,700
Elérhetőség
Quantity-limited sales
Igénylés
Not available
Bérlés
Nem elérhető
Specifikációk
Hosszúság480 m
Szélesség198 m
Magasság72 m
Tömeg109,860,179 kg
Lore
Bevezetés2690 CE; 264 years ago (2690)

A Aegis Javelin egy romboló, amelyet a Föld Egyesült Birodalmának Haditengerészete (UEEN) használ. Moduláris űrhajó felépítésűre tervezték, így az UEEN a Javelint különböző szerepkörökre való nagyobb átalakításait is elvégezhette, ahelyett, hogy egyedi, speciális kapitális hajókat kellett volna építenie. A Javelineket konvojkíséretre, flottatámogatásra, orbitális zárótűzre, felderítésre és gyors elfogási feladatokra használják. A felesleges Javelineket a polgári piacon értékesítették.[1] A hajó összesen öt fedélzettel rendelkezik, amelyek mindegyike különböző legénységi pozíciókkal és felfedezhető, kihasználható területekkel rendelkezik.[2]

Müszaki adatok

Radar
1x
S4
C Radar
N/A
Computer
8x
S2
M Computer
N/A
Power plant
4x
S4
C Power Plant
N/A
Cooler
4x
S4
C Cooler
Aegis Dynamics
Shield generator
4x
S4
C Shield Generator
Gorgon Defender Industries
Quantum drive
1x
S4
C Quantum Drive
N/A
Jump drive
1x
S4
C Jump Module
N/A
Fuel intake
2x
S4
C Fuel Intake
N/A
Fuel tank
2x
S4
C Fuel Tank
N/A
Quantum fuel tank
1x
S4
C Quantum Fuel Tank
N/A
Thrusters
4x
S2
Main Thruster
N/A
10x
S2
Main Thruster
N/A
4x
S2
Retro Thruster
N/A
12x
S2
Joint Maneuvering Thruster
N/A
8x
S2
Joint Maneuvering Thruster
N/A

Belső elrendezés

A Javelin erősen páncélozott hídja a hajó törzsének része fölött helyezkedik el. A híd középpontjában egy flottaosztályú parancsnoki és irányítói interfész áll, amely lehetővé teszi, hogy a legénység egy tucatnyi tagjának teljes körűen irányíthassa a romboló létesítményeit a mély űri környezetét. A hídpozíciók közé tartoznak a kapitányi, a végrehajtó tiszt, a kommunikációs, a fegyverzeti, a radar, a kormányos és a tudományos pozíciók. A hidat mentőkabinok veszik körül, amelyeket úgy terveztek, hogy a teljes parancsnoki csapat gyorsan ki tudjon menekülni, ha a legrosszabb bekövetkezik. Ezeket a mentőkapszulákat, amelyek az egész hajón megtalálhatók, úgy tervezték, hogy egyenként öt főnyi legénység szállítására alkalmasak. Ezek a mentőkapszulák katonai specifikációjúak, és úgy vannak kialakítva, hogy az üres Argo szállítóhajóknak könnyű legyen őket kimenteni.

A Javelin felső fedélzetén, amelyet a "tisztek földjének" is neveznek, a hajó kapitánya és vezető tisztje lakik, az otthon minden kényelmével. A felső fedélzet fő attrakciója a hat moduláris szoba és a felső hangár (kisebb kilövések vagy rakományok számára). Az Aegis Dynamics egy sor harcorientált szobamodult gyárt, amelyek könnyen beilleszthetők és kivehetők a helyükről, miközben a Javelin pályán van; számos más gyártó mostanában készít utólagos modulokat olyan polgári szerepkörökre, mint a tudomány és a térképészet. A felső fedélzeten további menekülőfülkék vannak a fedélzeti tisztek számára. A Javelin nem csak egy név; a hajó belső elrendezésének filozófiája a hosszú, egyenes "javelin" folyosókra épül. A derékszögű kanyarokat szinte kizárólag hosszú, egyenes folyosókhoz való csatlakozásra használják, így a hajó összességében szűknek, de nyújtottnak tűnik.

A Javelin fedélzetén a középső fedélzeten történik az igazi munka. Két torpedóöbölhöz és hat toronyálláshoz van hozzáférés, ami a hajó támadó és védekező képességeit egyaránt biztosítja. Itt található a Javelin motoroszlopa, és a flottánál azt tanácsolják, hogy az optimális teljesítmény érdekében mindig legyen személyzet. A fedélzeti kommunikáció közvetlenül összeköti a gépházakat a híd parancsnoki állomásaival. A moduláris komponensekből két helyiség a középső fedélzetre illeszthető. A hajó bal oldalán található a hangár, az orvosi részleg és a fogda, míg a jobb oldalon két legénységi szállás, zuhanyzók, mosdók és az étkezde. A középső fedélzeten menekülőkapszulák is találhatók. Minden fedélzetnek sajátos funkciója van, és a középső fedélzet esetében oldalirányban fel van osztva. A legénység lakóhelyei és funkciói a jobb oldalon, a katonai funkciók pedig a bal oldalon helyezkednek el. Az alfedélzeteket a gépészet és a tornyok számára tartják fenn, szűkös, félhomályos folyosóik tükrözik haszonelvű karbantartási céljukat.

A Javelin alsó fedélzetén hat külön erre a célra kialakított raktér, két gépészeti helyiség és a hajtómű oszlophoz való hozzáférés található. A hajtóműoszlopról a legénység két STS-toronyhoz és négy moduláris alkatrészhelyiséghez férhet hozzá. A Javelin fő hangárja szintén ezen a területen található. Bár kisebb, mint egy hordozó hangárja, a Javelin mégis korlátozott számú egyedi űrhajó befogadására alkalmas. A hangárt elsősorban egyetlen Aegis Redeemer harci hajó és egy tengerészgyalogos legénység elhelyezésére tervezték a partraszállási műveletekhez, de más hajótípusok is tárolhatók benne. A meglévő típusok táblázatát csatoltuk.

A Javelin két alfedélzettel rendelkezik, amelyek további funkciókhoz biztosítanak hozzáférést. Az 1-es alfedélzet két moduláris alkatrészteremhez biztosít hozzáférést, míg a 2-es alfedélzet három 6-os osztályú ATA toronyállással és egy karbantartó EVA zsilipkamrával rendelkezik. Az alfedélzetek a világűrnek leginkább kiszolgáltatott területek, és a legjobb hely a szervezet fiatalabb tagjainak beosztásához. A hajó összesen hat cserélhető "testre szabható szobája" olyan alvázzá teszi az alap Javelin-t, amely a szobák cseréjével különböző szerepekhez igazítható. Bár a Javelin elsősorban harcra összpontosító hajó, ez a rugalmasság lehetővé tette, hogy jóval a korabeli hajók várható élettartamán túl is szolgáljon.

Ismert Javelin rombolók

Hajó Név Állapot Ismert Kapitányok
UEES Flyssa Megsemmisült: roncs Daymar-on 2862-ben[3] Chin Ormiston
UEES Orpheus Horizon Megsemmisült: roncs Leir III[4] Ted Patterson
UEES War Hammer Aktív szolgálat[5] Metcalf[6]

Repülések

Három Javelin repülés volt., az alábbiakban részletesen.[7]

Repülés Gyártás kezdete Gyártás vége Visszavonulás Részletek
Első Repülés 2690 2790 2810 indult,2840 ért véget The original model designed by Aegis Dynamics. Role-reassignment refits of this model would take several days in a shipyard.
Második Repülés 2790 2820 2915 indult Egy újratervezés, amely nagyrészt megkerülte az Aegis-t, és a belső fejlesztésekre összpontosított. Ez az átdolgozás javította a modularitást, lehetővé téve a terepen történő gyors átalakításokat.
Harmadik Repülés 2820 Jelen A jelenleg kivonás alatt álló legkorábbi modellek A védelemre összpontosított, átdolgozták a pajzsrendszert, és bevezették a pontvédelmi fegyverzetet és szenzorokat, hogy növeljék a vadászok elleni lefedettséget. Ennek eredményeképpen a Javelin újabb fontos szerepet kapott: a nagyobb flottamozgásokhoz több hajóból álló támadó bombázóernyő részeként szolgálhatott.

Pledge vételár előzmény

Dátum Pledge költség (USD) Biztosítás Elérhetőség Értékesítés
2020-05-26 3000 120 hónap Időre korlátozott Invictus 2950 [8]

Galéria

Fejlesztés

A Javelint 2014-ben David Hobbins (szabadúszó koncepciótervező) tervezte, majd a Foundry 42 UK csapata fejlesztette tovább.[2]

A Javelin-t 2014-ben és 2015-ben 200 hajóból álló korlátozott tételben (összesen 400 hajó) bocsátották a támogatók rendelkezésére eladásra. A tételeket úgy jellemezték, mint a harcban kipróbált " többlet" hajók kiosztását, és a fegyverrendszerektől megfosztva és némi kopással adták el őket. Azon szervezeteknek, amelyek a Javelin használatát tervezik, a hajó aktív használata előtt a javítások és korszerűsítések miatt további költségekkel kell számolniuk.[2]

Lásd még

Referenciák

  1. Javelin - Galactapedia. Galactapedia
  2. 2.0 2.1 2.2 Introducing the Javelin-class destroyer. Transmission - Comm-Link
  3. Ben Lesnick. "Portfolio: the Fate of the UEES Flyssa". Jump Point. Vol. 8 no. 12. pp.37–39. Retrieved 2021-04-19.
  4. CitizenCon Presentation 2016 on Youtube, (Presentation starts at 01:25:19), accessed 2016-10-10.
  5. Save the Date: Invictus Fleet Week. Transmission - Comm-Link. Retrieved 2021-04-30
  6. https://youtu.be/VuMkh89zSk4?t=472
  7. Ben Lesnick. "Whitley's Guide: The Aegis Dynamics Javelin". Jump Point. Vol. 9 no. 6. pp.33–36. Retrieved 2021-06-25.
  8. Invictus 2950 Sale. Transmission - Comm-Link