890 Jump

Capital ship manufactured by Origin Jumpworks
Gyártás állapota
890 Jump
GyártóOrigin Jumpworks (ORIG)
SzerepkörLuxury Touring
Hangar típusaCapital (S6)
Általános adatok
Legénység3 – 8
Raktér388 SCU
Tárhely460,000K μSCU
Hangár Típus2x S1
Költségek
Vételár
32,294,500 aUEC
Bérlés
Nem elérhető
Standalone
$950
S. orig.
$600
Warbond
$890
W. orig.
$890
Elérhetőség
Quantity-limited sales
Ár-érték arány
33,994 aUEC/$
Igénylés
67:30
Gyorsítás
22:30
Gyorsítási díj
33,750 aUEC
Bérlés
Nem elérhető
Specifikációk
Hosszúság210 m
Szélesség80 m
Magasság45 m
Harci sebesség80 m/s
Max sebesség900 m/s
Tömeg44,237,159 kg
Lore
Bevezetés2858

Az Origin 890 Jump egy csillagközi szuperjacht, amelyet arra terveztek, hogy utasait pazar luxusba merítse, miközben a hajó rendszerről rendszerre cirkál.[1] Néhány 890 Jump rendkívül gazdag egyének magántulajdonában van, ezekben az esetekben a barátok, családtagok és vendégek számára tökéletes társasági központként szolgál. Más 890-esek kereskedelmi hajók, amelyek az elit turizmusra összpontosítanak.[2]

Az Origin 85X a 890 Jumphoz tartozik.[3]

Jellemzők

A 890 jump minden funkcióját a luxus és a kényelem érdekében tervezték, mind a fizető utasok, mind az őket kiszolgáló személyzet számára. Ezek a funkciók a következők:[4]

 • Grafén burkolatː Háromrétegű grafén zománcozott hajótest, amely erősíti, valamint a lehető legújszerűbb megjelenést biztosítja.
 • Stamina V motorokː Gyors Stamina V motorokkal felszerelve, amelyeket az Origin versenycsapat és az Alliance Startech közösen tervezett.
 • 85X túrahajóː A 85X a 890 Jump hangárjában szereplő túrahajó. Ez nem vonatkozik a játékbeli valutával vásárolt hajókra.
 • Hátsó távvezérelt toronyː Az Origin toronyvezérlő szoftvere fordítja a kezelői műveleteket az iker Gallenson Tactical Phoenix GF-330 Repeater-re.
 • Pontvédelmi rendszerː A Kodiak AC pontvédelmi rendszer élvonalbeli gyors követési képességeket és többpontos célzást kínál.
 • Kommunikációs tömbː Egy robusztus kommunikációs tömb a Pythia-tól. Octa-kulcsos biztonsággal titkosított, és veszteségmentes rendszeren belüli adatátvitelt biztosít.
 • Menekülőkapszulákː QAD jeladó technológiával és elegendő ellátmánnyal felszerelve ahhoz, hogy több napig kényelmesen éljünk.
 • Két hídː Egy kényelmes kapitányi híd, széles, lenyűgöző kilátással, 3 kiválóan megmunkált Atlas operátorüléssel. A hajó egy harci híddal is rendelkezik ellenséges találkozás esetén, bármelyik lehetővé teszi, hogy egyetlen pilóta irányítsa a fedélzeti műveleteket.
 • Med Bay: Egy AutoDoc-val felszerelt fejlett Med Bay.
 • Gyógyfürdő létesítményekː A Aphod AquaWorks által tervezett, teljesen felszerelt spa, amely kényelmet és nyugalmat biztosít.
 • Fényűző belső térː A nagy szalonablakok által körülvett plüss ülőalkalmatosságokkal rendelkezik, amelyek panorámás kilátást nyújtanak a hajó környezetére, míg a szórakoztató központ a Spectrum legújabb kínálatát hozza páratlan tisztasággal.
 • Vendégszobákː A négy vendéglakosztály mindegyike egy-egy szigetágyat tartalmaz, túlméretezett imperial zselés matraccal, valamint két fekhelyi végasztallal. Mindegyik szobát a természetes csillogásáról ismert galungfa speciálisan kiválasztott állományával fejezték be.

Specifikációk

Radar
1x
S3
L Radar
N/A
Computer
2x
S2
M Computer
N/A
Power plant
2x
S4
Sakura Sun
Cooler
2x
S4
Wen-Cassel Propulsion
Shield generator
2x
S4
Basilisk
Quantum drive
1x
S4
ArcCorp
Jump drive
1x
S3
N/A
Fuel intake
3x
S3
L Fuel Intake
N/A
Fuel tank
1x
S4
C Fuel Tank
N/A
Quantum fuel tank
1x
S3
L Quantum Fuel Tank
N/A
Thrusters
4x
S2
Alliance Startech
2x
S2
Retro Thruster
N/A
3x
S2
VTOL Thruster
N/A
16x
S2
Origin Jumpworks

Története

A 29. század első feléig az Origin Jumpworks számos kisebb legénységű és együléses hajót készített. Jól ismertek voltak elérhető és luxusorientált hajóikról, amelyek nagyon is körzetben voltak a riválisoktól. 2852-ben a megbízott vezérigazgató Kain Yolsen bejelentette, hogy nagy összegeket fektetnek be saját "flottájuk zászlóshajójának" megalkotásába, amely a 890 Jump néven lesz ismert. Ezt megelőzően a magas színvonalú vállalati űrhajók sok különböző módosítás, átalakítás vagy egyedi tervezés keverékei voltak. A kezdeti költségek, de a fenntartási és üzemeltetési költségek is olyan magasak lennének, hogy ezek csak egy szűk potenciális közönség számára lennének elérhetőek. Yolsen kifejtette, hogy a 890 Jump teljesen megváltoztatná ezt a játékot. A bejelentés idején az Origin még alig vagy egyáltalán nem végzett fejlesztési munkát a 890 Jumpon, és pénzügyi elemzőinek fogalmuk sem volt arról, hogy egy ilyen méretű hajó megtervezése és megépítése milyen költségekkel jár, de Yolsen nem hagyta magát elriasztani.

A hajó általános megjelenésének kialakításakor az Origin elkerülte a hagyományos űrhajómérnökök alkalmazását, és helyette ipari formatervezőt, Hadrian Wells szerződtette. Hadrian legnagyobb kihívása az volt, hogy a hajót úgy tervezze meg, hogy az lenyűgözze a bámészkodókat. Egy több mint száz méteres, az esztétika köré tervezett fővárosi hajó megalkotása igazán megdöbbentő volt, mivel a korszak összes többi hajója rendkívül moduláris és haszonelvű volt.

18 hónapnyi fejlesztés után az Origin rendelkezett egy ésszerű tervvel a hajó általános kialakítására és felépítésére. Hamarosan széleskörű szimulációkba fektettek, hogy a hajó a másfajta tervezési esztétika ellenére is használhassa a meglévő dokkoló létesítményeket és javítóműhelyeket. A fejlesztési folyamat nagy problémája volt, hogy a modern űrhajózás történetében először mindenki közvetlenül beleláthatott a fejlődésükbe. A hajófejlesztők általában csak akkor jelentik be a nyilvánosságnak a projekteket, amikor már aláírták a szerződést vagy a prototípus már felszállt. E nyílt fejlesztés miatt a vállalat rengeteg kritikus megjegyzést kapott, és azonnal a Yolsen "ötvenmilliárdos hitelkatasztrófájának" tekintették a prototípussal kapcsolatos számos buktatót és problémát. Ennek eredményeképpen az Origin részvényei drasztikusan csökkentek a jelenlegi gyártósorok sikere ellenére. Két évvel az első bejelentés után az Origin megszüntette a 890 Jump előrehaladásáról szóló frissítések kiadását, és addig nem is lehetett hallani róla, amíg az első űrhajó űrképes nem lett. A sajtó egy része úgy gondolta, hogy ez a hallgatás azt jelenti, hogy a projektet törölték, vagy más típusú hajóvá alakítják át. Ennek ellenére az Origin hallgatásának megvolt a maga haszna, mivel a részvényárfolyamok stabilizálódtak, és a 890 Jump az emlékezet homályába veszett. A gyártás így csendben folytatódhatott a színfalak mögött.

2857 márciusában, egy különleges eseményen a Föld körüli pályán az Origin bemutatta a 890 Jump sorozatgyártású prototípusát, amely azonnal nagy sikert aratott. A részvények új csúcsra emelkedtek, és a 890 Jump következő évi megjelenéséig folyamatosan emelkedtek. 2858-ban hivatalosan is bemutatták a 890 Jumpot. Az Origin olyan közönségnek népszerűsítette a hajót, amelytől tartott, hogy nem állt készen a radikális kialakítás elfogadására, és jelentős összegeket költött a hajó marketingjére, hogy megpróbálja a rá jellemző módon a luxushoz társítani. Az utólagos vizsgálatuk azt mutatta volna, hogy ez szükségtelen volt, ezért gyorsan csökkentették a marketingköltségvetésüket. Valójában az új tulajdonosok lelkesen terjesztették a hírt, és az előrendelések gyorsan beteltek a hétéves gyártásra. Az Origin számos modellt gyártott volna, és a következő évszázad során folyamatosan fejlesztette a hajót, tizenkilenc különböző modellt gyártva.

A 890-es ugrás jelentős változása 2943-ban következett be. Az Origin hozzáadta a kilövési képességeket, és bemutatta az egyedi tervezésű 85x-es csavarhajtóművét. Ettől a pillanattól kezdve a 85x a 890 Jump minden megrendelésének állandó tartozéka lett. 2944-ben az Origin vezérigazgatója, Jennifer Friskers bejelentette a legújabb iterációt, amely úszómedencét és egyéb kényelmi szolgáltatásokat tartalmazott.[5]

Model

Hajó profil

Isometric Above Port-side Front Rear Below
Isometric Above Port-side Front Rear

Játékbeli elérhetőség & Árak

Vásárlás

New Deal, Lorville Astro Armada, Area18
32,294,500 Nem elérhető

Bérlés

Nem elérhető

A megadott árak napi árak. Az összes bérleti időszakra vonatkozó árak a következő weboldalon találhatók Hajó bérlés.

Pledge árelőzmények

 • A Pledge költsége 600 dollárról 890 dollárra emelkedett a 2016-11-18-as 4. évfordulós kiárusítás előtt.
 • Kezdetben 600 USD-ért adták el 2014-10-11-én.

Galléria

Fejlesztés

A 890 koncepciót Nicolas Ferrand (szabadúszó koncepciótervező) tervezte..[6]

A hajó állítólag 484 SCU-val rendelkezik.[7] A Alpha 3.7-ben bevezetett hiba miatt a hajó 32 SCU-s falpaneles rakományrácsához fér hozzá, a raktér nem elérhető.[8]

Referenciák

 1. 890 Jump - Ship Page. Pledge Store
 2. Interstellar splendor: The 890 JUMP. Transmission - Comm-Link
 3. Letter From The Chairman: 28 Million. Transmission - Comm-Link
 4. 890 Jump pre-order brochure
 5. Jump Point, vol. 7, no. 6
 6. Nicolas Ferrand - Star Citizen
 7. Star Citizen Live: A 890-es Jump
 8. STARC-95017 on issue council. Issue Council